Capusele – Un cosmar

Home/Articole/Capusele – Un cosmar
Capusele – Un cosmar 2017-03-27T23:34:38+00:00

Sanatatea ciobanescului german reprezinta o prioritate pentru fiecare dintre cei care detin un astfel de companion. Grija pentru patruped ar trebui sa fie cu atat mai mare primavara si vara, avand in vedere ca, pe langa multe alte beneficii, natura ofera si cateva neplaceri, atat pentru oameni, cat mai ales pentru caini. Capusele sunt fara indoiala inamici de temut, avand in vedere ca acestea pot transmite o serie de boli care pot cauza anemie sau chiar paralizie. Orice proprietar de ciobanesc german trebuie sa fie informat despre riscurile, prevenirea si indepartarea capuselor. Cunostintele de baza despre capuse va pot fi de foarte mare ajutor pentru a va feri cainele de pericolul acestor insecte. Capusele sunt paraziti care prefera sa se ascunda in iarba inalta sau pe plantele din zone impadurite, tocmai de aceea inainte de a iesi cu cainele dumneavoastra la o plimbare in natura aveti grija ca, in prealabil, sa ii aplicati o solutie de deparazitare externa, care il va feri pe ciobanescul german de orice neplacere. Informatiile despre eficienta, modul de administrare si perioada de actiune a acestor produse le puteti solicita oricarui medic veterinar sau le puteti gasi in prospectul atasat solutiilor de deparazitare disponibile in farmaciile de profil.

Este bine sa stiti faptul ca, in cazul cainilor, capusele prefera sa se ataseze in zone cu putin par, precum interiorul urechilor, intre degete sau in pliurile blanii. Tocmai de aceea ciobanescul german este si el predispus atacului acestor insecte, chiar daca are parul ceva mai lung decat in cazul altor rase de caini. Desi nu toate capusele transmit boli, prezenta unui astfel de parazit trebuie tratata intotdeauna cu cea mai mare seriozitate. Majoritatea bolilor transmise de capusa vor ajunge la “gazda” dupa cateva ore de la atasare, asa ca este foarte important ca parazitul sa fie indepartat cat mai repede de pe corpul ciobanescului german.

Pentru a indeparta o capusa folositi o penseta sau un instrument special. Tamponati zona cu alcool sanitar si apucati cu penseta capusa cat mai aproape de punctul in care s-a atasat. Aveti grija sa nu rupeti corpul capusei si executati miscari ferme, fara sa intoarceti penseta. Daca totusi nu vreti sa riscati, nefiind familiarizati cu o astfel de procedura, este mai bine sa apelati la ajutorul unui medic. In acest fel, veti fi siguri ca intreaga capusa a fost indepartata si nu pot aparea infectii ulterioare. Simptomele majoritatii bolilor transmise de capuse includ slabirea, schiopatatul, umflarea incheieturilor sau anemia. Astfel de semne pot aparea in timp, chiar si la cateva luni de la infectarea ciobanescului german, tocmai de aceea prevenirea, cu ajutorul unei solutii de deparazitare, si monitorizarea regulata a ciobanescului german, va vor tine departe de neplaceriile produse de capuse.

 Ionela Solomon

Avada WordPress Theme